KURU SEBZE DOLMASI
Ben geldim.
Nihayet uzun bir aradan sonra tekrar buradayım.
Yokken neler oldu?
Gece gündüz demedim çalıştım...Karşılığında kendime araba hediye ettim.
Berfu'muzu evlendirdik. Yazılara ara verme sürecinin başlaması o yoğunluğa denk gelir hatta...
Düğün öncesi kına için Mersin'deydik. Düğün için İstanbul'a geri döndük.
Eren'imizi evlendirdik; Adana'ya gittim.
Bayramda Mersin'deydim.
Gonca'mızı evlendirdik; Adana'ya gittim.
Koskoca yaz tatilinde sadece bir haftasonu Bozcaada'ya gittim; tatil bu yani.
Biraz daha kilo verdim. Böylece toplam 12 kiloya ulaştım, yuppi!
Sonra bir haftasonu iş için Sapanca'ya gittim.
Durumdan da anlaşılacağı gibi boş kaldığım her an dinlendim veya nefes almak için kendimi dışarı attım.
Bir düşündüm de, birkaç aylık yaz mevsimi içine bayağı fazla ufak gezi sığdırmışım. Ailece gezmeyi çok severiz zaten; yurdumdaki her memleket bizim için bir değer, her insandan öğrenecek bir şey var.
Acayip de kolay adapte oluruz. Evlerindeki keyifli sofralarına davet ederler.
Annemler Batman'dayken öğrendiğim bir yemek...
Çok da zahmetlidir aslında; ama madem bu kadar arayı açtım, abidik kubidik bir şey yapmayayım dedim.
Ön hazırlık, fotoğraflar, fotoğrafların düzenlenmesi, pişme süresi derken tüm günümü aldı.
Ama bence değdi.
Ne lazım?
Yaklaşık 50 adet kurutulmuş sebze (Patlıcan-kabak-biber)
1/2 kg kuzu eti (kıvırcık kuzudan, böylece kokmuyor. Minik minik doğradım)1 demet taze reyhan
1 demet maydonoz
2 soğan
6-7 diş sarmısak
7-8 tane yeşil biber ( Ben tombul köy biberlerinden kullandım)
1 tane domates
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 su bardağı zeytinyağı (Yağlı güzel oluyor hiiiç laf etmeyin!)
Nasıl yaptım?
2. Tüm iç malzemelerini minik minik doğrayıp karıştırdım.
3. Üzerlerinde biraz boşluk bırakarak gevşek gevşek doldurdum. Sebzelerin ağızlarını kapatıp tencereye dizdim.
4. Üzerine ağırlık yapması için tabak koyup, tencerenin yarısına kadar su koyup pişirdim.
Pişmesine yakın da Batman'dan getirdiğim tane sumaklardan bir avuç kaynatıp, sumak ekşisini de tencereye döktüm.
5. 5 dakika daha pişirip altını kapattım.
14 yorum var:
1 porsiyon alabilirim ... :P
ellerinize saglık cok guzel gorunuyor,eminim tadı da oyledir.artık eskisi gibi televizyonlardan takip edebimiyoruz sizi:)
Hoş geldin :)
Görüntüsü bize tadı sana,bizde pek sık yapılmasada olunca doyamıyoruz dolmaya
oh yaaa memicanım dönmüş! kaldıysa akşam gelip yiyebilirim :D
Oyyy Miyaw'cım hiç kalmadı malesef :)
Dün akşam itibariyle bitti. Ama gelip yardım ederim, yeşillikleri ben yıkarım, doğrarım diyorsan yine yaparız canım :)
betulay der ki;
ellerine sağlık memican! hadi kabak çiçeği dolması da yaap..ben çok sevdim yahuu..ilginç bi deneyimdi :)
Yaparız canım, onu da yaparız. Ama önce kabak çiçeği bulmak lazım :)
bu blog nefisssssss
ellerinize sağlık tarifinizi pardon bütün tariflerinizi çok beğendim :)) bloğunuzu izlemeye aldım bende beklerim. seviler...
blog'unu cok begendim meric, tebrik ederim! ahcilik ve edebiyat yetenegini konusturmussun :) takipcisi olacagim :)
Once header ina asik oldum sonra yazilarina muthis! nasil haberdar olamamisim ki bu zamana kadar kahretsin beni =)
ayrica miyav ima da cok olsun =) hic haber vermiyor =D
Çoook teşekkürler zuzucum, beğenmene çok sevindim gerçekten. Header'ımı kendim yaptım bu arada :) Miyaw da aslında acaip destekliyor ve öneriyor blogumu ama denk gelmemiş sanırım. Bi dakka gaza geldim, hemen yeni yazı yazacağım :)
aaaaagzim yuzum dilim damagim aktı! midem kendini ogutmeye basladı aksam aksam! muhtesem gorunuyo. yok boyle bise. ellerine saglik
Yorum Gönder