Recent Posts

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Eminönü

Bugün resmen Nişantaşı'nda mahsur kaldık. Beslenme uzmanından çıktıktan sonra bir süre boş sokaklarda yürüdük. Taksi yok, otobüs yok... Metro var dedik, yürümeye devam ettik. Karşımıza Remzi Kitabevi çıkmasın mı! Daldım hemen tabii, doğruca üst kattaki yemek kitaplarının olduğu bölüme; 3 tane kapıverdim.
Metroyu da kapatmışlar bu arada; Mecidiyeköy'e kadar yürüyüp metrobüse bindik; kan ter içinde...

Neyse bir şekilde vardık Eminönü'ne. Önceden araştırdığım kadarıyla pasta malzemeleri satan yerlerden en iyilerinden biriymiş Nüans... Sohbet muhabbet derken, iş yeri sahibinin de kızı reklamcıymış bu arada; oldukça fazla konumuz çıktı doğal olarak. Dükkandakilerin hepsi çok ilgiliydi.
Gözüm döndü resmen orada, tart kalıpları, modelleme malzemeleri, pasta çemberleri, makarna kesme aletleri derken ben dalıp gitmişim.  Aldıklarım şu şekilde: Büyük tart kalıbı, küçük tartölet kalıpları, ölçü kapları, muffin kalıbı veeeee en mutlu olduğum ise ısı tabancası! Artık gelsin creme brulee'ler, çeşit çeşit merengler efendim :)



4 yorum var:

-Mir. dedi ki...

hayırlı olsun bebeişimm fotolar için -şimdilik- beni çağır!

CanFunda dedi ki...

Sevgili Meriç,
Bir keresinde Hürriyet Gazetesi'nden Civan Er yanılmıyorsan adı, bir yemek yazarının bir pasta tarifinde kullanılmak üzere yaprak jelatine gereksinimim olmuştu. Kendisine e-mail yazdım. O da bana Eminönü'nde Nüans ve Fermo adlı pasta malzemeleri satan yerlerden bahsetmişti. Bir süre sonra Kadıköy Çarşı'sında da bulmuştum. (Yıllar önce de Kadıköy Baylan Pastanesi'n den Lugor Bey büyük bir zerafetle evinden getirip hediye etmişti).
Herneyse Fermo' nun adres ve telefonlarını vereyim; Asmaaltı Büyükbaş Sokak. Numara: 11 34460 Eminönü. tel: (212) 522-4590
(212) 522-8574

Bu arada tarif ve fotograflar çok güzel. Zevkle takip ediyorum.
Arzu edersen o pastanın tarifini de vereyim. Çok hafif, şeker kullanılmayan, boza ve yaprak jelatinle kreması yapılan bir pasta. Yiyenler çok beyendiklerini söylediler.
Sevgiler,
Funda

Meriç dedi ki...

Merhaba Funda,
Bu haftasonu tekrar gitmek istiyordum Eminönü'ne; adresi verdiğin süper oldu. Tarifleri beğenmene çok sevindim. Bahsettiğin pasta çok hoş ve ilginç geldi bana. Tarifini de verirsen, yapıp yayınlayabiliriz ne dersin ;)

Yeşil Yaşam Doğal ve Organik Ürünler dedi ki...

Merhaba,

Yemek ve pastacılıkla alakalı biri olarak, organik sitemizde satışa sunduğumuz ve pastacılıkta çok kullanımı olan toz ve granüle ceviz ve bademlerimiz ilginizi çeker mi acaba?

Saygılarımızla,
Yeşil Yaşam
Doğal ve Organik Ürünler
http://yesilyasam.ticaretimiz.com