Dün bir pantolon aldım mesela. Daha önce o mağazanın hiç bir şeyi olmazken üzerime, şıp diye oluverdi açık mavi renkli jean! Şok şok şok! Beni gören zannederdi ki, acaip önemli birşey başarmışım, çocuklar gibi şendim yani :)
Neyse, geçen hafta verdebildiğim 300 gr'ın ardından, beslenme uzmanım bana bol enginarlı bir liste vermişti. E çok severim zaten! Bu sabah erkenden uyanıp yapıverdim. Enginarın özel bir karakteri olduğuna inanıyorum. O kadar büyük yapraklı, tüylü müylü birşeyin içinden çıkan ufacık lezzetli bir çanak...
Ne lazım?
4 enginar (Çok büyük olanlar genelde kılçıklı oluyor; dikkat)
250 gr bezelye
1 havuç
1 soğan
Dereotu
Zeytinyağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Nasıl yaptım?
1. Soğanı ince doğrayıp, zeytinyağında biraz kavurdum.
2. Bezelye ve havucu ekleyip kavurmaya devam ettim.
3. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekledim.
4. Enginarları da tencereye alıp, bezelyeleri enginar çanaklarına paylaştırdım.
5. Yaklaşık 1 bardak sıcak su ekleyip, kapağını kapattım.
6. Suyu bitebilir, sık sık kontrol etmek lazım. Havuç ve bezelyeler pişince enginar da pişmiş demektir.
7. Soğuk yenmesi gerekir :) Dereotuyla servis edilebilir.
Photographed by Aras
2 yorum var:
peki bu hafta ne kadar kilo verdin? bence bu blogda sadece 'sağlıklı yemekler' olsun. 'besleyici ve lezzetli' yani:)
Bu hafta 800gr vermişim sevgili "bir dost":)
Biraz elim güçlensin de şu blog işinde; o zaman "Besleyici ve lezzetli" olayını kullanmak için gerekli yerlerden PR ücreti talep edeceğim. Veya MSA'da bir kurs filan da talep edebilirim :D
Yorum Gönder