Recent Posts

4 Nisan 2010 Pazar

Pumpkin Pie

Miyaw'la Zencefil'e gitmiştik bir keresinde. Çok aç olmamamıza rağmen, masaya bir sürü şey söyleyip, hepsinin tadına bakma çabasına girmiştik. Hepsi için ayrı yorum yapacağız ya, çatlarız yoksa! Yemekler kadar arka masada oturan çift de bizi acaip meşgul etmişti. Taaa masanın bir ucundan sevgilisine ağzını uzatmak suretiyle diğer uca doğru uçan adam koparmıştı bizi :)

İşte o gün, masaya söylediğimiz tatlı "Pumpkin Pie"dı. Biraz az şekerliydi, bir de gereğinden çok yumuşaktı. Çamur gibi yani. Ama ben söylemiştim Miyaw'a, "ben bunu daha güzel yaparım" diye. Veeee yaptım.
Buyrun efendim.














































500 gr balkabağı (küp küp doğranmış)
4 çorba kaşığı su
3 yumurta
3 çorba kaşığı esmer şeker
2 kaşık un
1 çay kaşığı tarçın
Ceviz büyüklüğünde taze zencefil (rendelenmiş)
1 bardak süt

Tart Hamuru
250 gr un
4 çorba kaşığı pudra şekeri
125 gr tereyağ veya margarin (dolaptan yeni çıkmış olmalı)
9 çorba kaşığı soğuk su

Nasıl yaptım?





1. Tart hamurunu yapmak için yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırıp iyice yoğurdum. Sonra üzerini bezle kapatıp buzdolabına dinlenmeye bıraktım.














2. Balkabaklarını küp küp doğrayarak tencereye koydum. Üzerine şeker ve 4 kaşık kadar su ekledim. Eğer buharlı pişiricide yapsaydım, ayrıca su eklememe gerek kalmayacaktı tabii. Balkabakları iyice yumuşayıncaya kadar ağzı kapalı şekilde, kısık ateşte pişirdim. Piştikten sonra çatalla ezdim.

3. Bu karışıma tarçın, rendelenmiş taze zencefili ekleyip soğumaya bıraktım.

4. Soğuduktan sonra unu, yumurtaları ve sütü ekleyerek şöyle bir karıştırdım.






















5. Buzdolabından hamuru çıkararak oklava ile incelttim. Yaklaşık yarım cm kadar incelttiğim hamuru tart kalıbına yerleştirdim, kenardaki fazlalıkları aldım. Sakın bu fazlalıkları atmayın, az sonra kullanacağız onları.

6. Hazırladığım harcı hamur havuzcuğunun içine döktüm.

7. Tartın kenarlarından artan hamuru tekrar incelterek, kurabiye kalıpları ile şekiller kestim ve tartın üzerini bunlarla süsledim.



8. Önceden ısıttığım 190 derece fırında tart hamuru hafif kızarıncaya kadar pişirdim. İç harcının da iyice pişmesi için, tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak 15 dk daha pişirdim.

9. Servis ederken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Uyarlama: 200 Delicious Deserts by Sara Lewis.

1 yorum var:

-Mir. dedi ki...

Gerçekten de Zencefil'in pamkin pay'ına onbeşbin basıcak bişidi bu, mmmmh! Eline sağlık Memicanım, nice tariflerin olsun kuzucum. Ay lev ye. <3