Recent Posts

12 Mart 2010 Cuma

2009 neden iyi geçti?

Aynı isimli web sitemi alıp da, o teknolojiyi bir türlü beceremeyerek en iyisi bir yerden başlamak dedim. Sevgili arkadaşım Princess Feline'nin blogu da acaip imrendirdi beni tabii... Ve işte bana ait birşey...
Haa bir de şöyle şeyler oluyor bizim ajansta; blogu olanlar yoğun şekilde gazetelere dergilere filan çıkıyor ; röportajlar foto çekimleri havalarda uçuyor! Haber başlıkları da şöyle efendim: Bu ajansta herkesin bir hobisi var!

Evet, benim de var hobim. Blogumun adından da anlamışsınızdır belki. Her ne kadar bu isim sonucunda sevgili patronum "pansiyon sahibi kişi" ve diğer arkadaşlarım çeşitli şekillerde dalga geçmiş olsa da benimle inat ettim. "Cooked With Love" sitesinin sahibine olan küsüşüklüğümü açıklıyorum buradan... İsim Türkçe olunca komik oldu biraz. Komik/garip/spekülasyona açık vb. belki ama ileriki zamanlarda sizde burada amacın ne olduğunu anlayacaksınız diyeyim şimdilik.

Hayır, gizemli olmaya çalışmıyorum da daha tam içeriğimi hazırlamadım. "İçerik yönetimi" yapmadım daha dediğimde ise Princess'in verdiği tepki benim ruh hastası olduğum yönündeydi. Aman canım, her dakika birşeylerin yönetimini yapmaya, idare etmeye, derlemeye-toplamaya çalıştığım için ister istemez kalan zamanlarda da birşeyler yönetmeye çalışır olmuşum. Yooo yönetici değilim, gayet anam babam usulü "işçi" yazmakta iş sözleşmemde.

2009'un iyi geçmesinin nedenlerinden biri de bu işte. Yüksek lisans diplomamı almak suretiyle bir meslek grubuna dahil oldum. Hayır yani "İşletme" bitirince bir meslek erbabı olunmuyor ya! Bir doktor, bir mühendis değilsin yani, ne iş olsa yaparım abi konumundasın o vakit. Ama şimdi "Reklamcıyım" ben diyorum; bu işin kitabını da okumuş oldum nihayetinde. Şimdi bakıyorum da ardıma, insan düşünce denize, yüzmeyi öğreniyor bir şekil. Tırnaklarını geçiriyorsun bazen bir kayaya tutunuyorsun; sonra ümidini kaybedip kayıyorsun tekrar dalgalarla. Bazen boğulacak gibi oluyorsun ya, ben artık karaya çıkmak istiyorum dediğin an bir bakıyorsun ki, o denizin bir parçasısın artık. Nasıl kopasın?

Sonra ailem geldi buraya. Bu yaştan sonra beraber yaşanmaz dedim, nasıl olur dedim, amanın çok zor dedim ama başka nasıl dayanırdım janumun gidişine? (Bu konuya 2009 neden kötü geçti bölümüne değinmeyi düşünüyorum)

Bazı kararlar verdim hem ben 2009'da. Hayatımı daha iyi yönetmeye(!), gereksizarkadaşlarımı hayatımdan çıkarmaya, aslolanlarla daha çok vakit geçirmeye, daha çok hayata karışmaya, İstanbul'un tadını çıkarmaya, kendime daha iyi bakmaya, keyif aldığım şeylere daha çok vakit ayırmaya...

Keyif aldığım şeylere daha çok vakit ayırmaya...İşte bu noktada başlıyor aslında bu blog hikayesi. Çok yakında geliyor :)

1 yorum var:

-Mir. dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun Ms.Candy Apple, sizi buralarda görmek ne küsel bir his! Yazıyı okuyunca aklımda bi dolu geyik belirdi tabi ama bunları yapamayacak kadar bitkinim şu an.. Biliosun kalbimi aldırdım iki hafta önce. :'(